Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır

Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır

Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır

Hayatın neredeyse her alanında kullanılagelen, aynı zamanda deri isçiliği ile de yapılabilen cüzdan, çanta, ceket, ayakkabı, pantolon vb.  ihtiyaçları beğenerek alırız. Teknolojinin ilerlemesiyle gerçek deriyi anlamak ise bazen zor olabiliyor.  

Bilinçli bir tüketici olmak için hakiki deri ile suni deriyi ayırt etmek önemlidir ve herkesin bilmesi gereken bazı ayrıntılar vardır. Marka adıyla satın aldığımız bir ürünün gerçek deri olduğunu varsayarak yüksek bir fiyat ödüyor olabiliriz, ancak sonunda ürünün aslında suni deri olduğunu fark ettiğimizde hayal kırıklığına uğrayabilir ve paranızın boşa gitmiş olmasından dolayı pişmanlık duyabiliriz. Bu nedenle, hakiki deri ve suni deri arasındaki farkı bilmek, uzun ömürlü ve kaliteli bir ürün satın almak için kritik öneme sahiptir. Gerçek deri, suni deriden yapılan malzemelerden farklı özelliklere sahiptir. Gerçek derinin bazı özellikleri şunlardır:

Kokusu: Gerçek deri doğal bir kokuya sahiptir. Suni deriden yapılmış malzemeler ise genellikle bir kimyasal kokuya sahiptir.

Dokusu: Gerçek deri doğal bir dokuya sahiptir ve yüzeyinde küçük kusurlar, damarlar ve gözenekler bulunabilir. Suni deri ise genellikle daha düzgün bir yüzeye sahiptir ve yüzeyindeki örüntü ve kusurlar yapay olarak oluşturulur. Suni deriden üretilen ürünler ekonomik olabilir ancak deriler çoğu zaman çabuk soyulur ve gerçek deriye göre çok dayanıklı değildir.

Esneklik: Gerçek deri esnek ve yumuşaktır ve zamanla daha fazla esneklik kazanır. Suni deri ise sert ve katıdır ve esnekliği zamanla kaybeder. Gerçek deri uzun yıllar eskimeden, yıpranmadan rahatça kullanılabilir.

Su emme özelliği: Deri bir eşyayı test etmek için su testi yapabilirsiniz. Gerçek deri, suyu emme ve hava alabilme özelliğine sahiptir. Suni deri ise suyu ememez ve havalandırma özelliği yoktur. Bunun için, deri eşyanın üzerine su dökerseniz, gerçek deri suyu içine çekecektir. Sahte deri ise suyu emmeyecektir ve üzerinden akacaktır. Bu nedenle, su testi, bir deri ürünün gerçekliğini kontrol etmek için basit bir yöntemdir.

Yanma testi: Gerçek deri, yanarken kömürleşir ve kül bırakırken, suni deri ise yanarken erir ve plastik kokusu çıkarır. Suni deri olarak adlandırılan ürünler normal derinin yanı sıra sentetik malzemeler de içerebilir. İçeriği belirtilmemiş deri ürünlerinin sahte olduğunu düşünebilirsiniz.

Kırışıklık Testi Gerçek deri, cildiniz gibi baskıya maruz kaldığında da kırışır. Örneğin, bir elinizin parmaklarıyla diğer elinizin üzerindeki deriyi sıktığınızda, kırışıklığın bir süre kalacağını fark edersiniz. Ancak, sentetik malzemelerden yapılmış ürünler baskıya maruz kaldığında değişiklik göstermez ve aynı şekilde kalır. Gerçek deride çizikler kırışıklıklar olabilir.

Bu özelliklere dikkat ederek gerçek deri malzemeleri ayırt edebilirsiniz. Gerçek deri ürünlerinde genellikle "gerçek deri", "hakiki deri", "tüylü yüzeyi işlenmiş deri" veya "hayvansal ürün kullanılmıştır" gibi ibareler bulunur ve bu ibarelerin bulunmaması derinin sahte olduğu anlamına gelebilir. Bu nedenle, gerçek deri malzemeleri satın alırken güvenilir kaynaklardan ve markalardan satın almanız önemlidir. Derioutdoor markasıyla derimalzeme.com sitesinde bulunan derilerin tamamı gerçek deridir.

Gerçek deri oldugunu belirten bazi ifadeler belirtilmistir.

Full Grain Leather

Top Grain Leather

100% Real Leather

Genuine Leather

Hakiki Deri

Dana/Kuzu Derisi

Deri ile ilgili aklınıza takılan olursa:

https://www.derimalzeme.com/

Tel: 0538 228 51 51 Whats App

Instagram: @derioutdoor   Mail: [email protected]

Etiketler: Full Grain Leather Top Grain Leather 100% Real Leather, Genuine Leather, Hakiki Deri, Dana/Kuzu Derisi, Real Leather, Gerçek Deri, Genuine Leather, Deri Malzemeleri, Deri Hobi, Ayakkabı Malzemeleri, Crazy Deri, Vaketa Deri, Deri Başlangıç Set
Mart 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR